Geen standaard songwriter

WIE IS NADINE? Iedereen heeft wel eens een vraag die niet te beantwoorden is. Liedschrijver en jonge filosofe Nadine heeft er dagelijks wel honderden. Een antwoord op een van deze vragen krijgt ze bijna nooit, maar met behulp van haar muziek neemt ze haar publiek mee in haar gedachtengang. Kan zij iemand in de zaal voor haar laten antwoorden? Rond regio Utrecht is zij regelmatig te zien in intieme zalen of buitenpodia waar iedereen die luistert op een muzikale manier aan het denken wordt gezet.

DOEL EN INSPIRATIE Tegenwoordig lijkt volgens Nadine iedereens bezigheid een resultaat van ontevredenheid: iets wat Nadine juist zo min mogelijk een rol laat spelen. Geïnspireerd door Spinvis’ oog voor het doorsnee echtpaar dat naast hem woont, en het geluk dat Jack Johnson haalt uit zijn dagelijkse ontbijt, zet Nadine in haar muziek vraagtekens bij dingen die je eigenlijk al bijna niet meer opvallen. Deze vragen brengt ze onder woorden door te knutselen met taal, spiekend bij artiesten zoals Maarten van Roosendaal en Raymond Van Het Groenewoud. In plaats van op papier zet ze deze teksten om in swingende bossa nova jazz met een vleugje folk op haar geliefde gitaar. Hier doorheen rijgt ze melodielijnen die je kunnen doen denken aan werken van Eefje de Visser en geven soms een kleine knipoog naar The Beach Boys.

PROJECTEN EN TOEKOMST Nadine heeft al een aantal sfeervolle, ontnuchterende nummers en is nu bezig met een serie nummers rond het thema ‘vooroordelen’. Dit is iets waar zijzelf maar vaak ook haar luisteraars tegenaan lopen. Ze motiveert haar publiek om niet alleen bij alledaagse dingen, maar ook bij alle mensen over wie je een oordeel schept even stil te staan. In de toekomst zal ze deze boodschap zoveel mogelijk naar de buitenwereld over te brengen op podia in regio Zeist en Utrecht, maar zal dit binnenkort ook doen bij talentenjacht Kunstbende.

SOCIALS EN CONTACT Om bij te houden waar Nadine binnenkort speelt kan je haar op Instagram volgen op @nadinemoetjezien : hier houdt ze je wekelijks op de hoogte en kan je naast eigen muziek ook covers beluisteren van nummers die haar inspireren. Voor contact of boekingen kan je haar via Instagram een bericht sturen, of haar benaderen door een mail te sturen naar rypkema.nadine@gmail.com. Nadine kijkt er naar uit om weer van start te gaan en jou, jong of oud, met nieuwe nummers te inspireren. Kom gezellig kijken maar houd je oren goed gespitst: niets is wat het lijkt.