Lars is een singer-songwriter uit Austerlitz die zichzelf begeleid op gitaar. Zijn muziek is geïnspireerd door bijvoorbeeld de vernieuwende denkwijze van de band Queen en het gevoel die de zanger Freddie Mercury in de liedjes legt. Lars maakt muziek waarmee hij graag mensen wil raken. “Ik wil graag dat mensen zich ergens in mijn muziek kunnen vinden ook al zijn het niet dingen die zij zelf hebben beleefd.” 

Lars maakt muziek omdat hij daar zijn gevoelens in kan leggen en zijn werk van wil maken. Later wil hij graag een opleiding gaan doen aan het conservatorium. “Ik hoop met mijn muziek mensen te raken en een gevoel te geven dat altijd bij ze blijft.” 

Lars schrijft hele persoonlijke muziek, die meestal gaat over het echte leven. Zijn sound is gebaseerd op rustige- en soms iets meer uptempo ballads. De manier waarop Lars zingt is alsof hij een verhaal vertelt en hier veel gevoel in legt. Hij is beïnvloed door artiesten als: Freddie Mercury, Billie Eilish, Eric Clapton en Phil Collins.

Lars is druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers en wil hier uiteindelijk een album mee uitbrengen. Door aan Frontstage mee te doen wil hij zich verder ontwikkelen om steeds beter te worden in het schrijven van nieuwe nummers en het produceren ervan. 

Lars is opgegroeid in het dorpje Austerlitz in de Utrechtse Heuvelrug. Hij heeft vanaf zijn vierde gitaarles van Erik Visser, bekend van de band Flairck. “Erik heeft mij alles geleerd van gitaar basics. Dankzij hem kan ik nu gitaar spelen zoals je het vandaag de dag hoort.” In dit dorpje heeft hij de meeste onderwerpen van zijn muziek beleefd. Hij begon wel al eerder met zingen. Vroeger woonde hij in Soesterberg en zong in de auto liedjes van John Denver en Adele. “Natuurlijk niet perfect, ik was pas 2 en sprak nog geen Engels.” Lars drumt ook in een band “The 6 sounds” en begon met drummen voor de TV in Soesterberg waar hij eerst woonde. Hij drumde dan mee op een opname van een concert van de band Live en op het liedje In The Air Tonight van Phil Collins. Op zijn 7de kreeg hij drumles van een bevriende drummer en later bij muziekschool Backstage.

Lars heeft in zijn dorp samen met Jim van Der Zee (winnaar van de Voice of Holland 2018) opgetreden op het dorpsplein van Austerlitz. Ze speelden samen het liedje Vincent van Don Mclean. Voor Jim mee deed met de Voice heeft hij Lars een tijdje lesgegeven bij afwezigheid van Erik. Lars heeft ook de Talenten jacht “de Anton Awards” op zijn school (de Breul) gewonnen in zijn brugklas jaar. Verder heeft hij nog 2x in het Beauforthuis(Open Bak en Beste NL song), 1x in de Peppel en 1x in theater Figi(Kunstbende) gestaan. 

Lars gaat in september meedoen aan “Struinen door de Tuinen” waarbij hij in 3 willekeurige tuinen van mensen uit Zeist (die zich daarvoor hebben opgegeven) gaat optreden. In oktober gaat hij meedoen aan de voorronde van de Kunstbende Utrecht. “Ik hoop dit jaar meer optredens te gaan doen en mensen met mijn muziek te laten kennismaken”.

Lars Doornkamp

larsdoornkamp@gmail.com

https://www.facebook.com/lars.doornkamp.58

https://www.instagram.com/doornkamplars/

Contact:

Marco Doornkamp

doornkampm@gmail.com

0654693232