Jet Alink is een 15-jarige singer-songwriter uit Bilthoven die zichzelf begeleidt op de piano. ‘Ik wil vliegen ik wil landen, maar wel wanneer ik zelf wil’. Met deze lyric beschrijft Jet haar genre en de manier waarop ze haar luisteraars wilt inspireren. Ze schrijft in het Nederlands over maatschappelijke vraagstukken die ze op een lichtvoetige manier beantwoordt in haar muziek.

Jet laat zich inspireren door artiesten als Typhoon, omdat hij op een poëtische manier zijn teksten schrijft en hiermee de luisteraar kan meenemen in zijn verhaal. De piano begeleiding van Jet is gebaseerd op een melancholische maar ook een meeslepende sound in tegenstelling tot haar lichte teksten. Jet laat zich op instrumentale wijze inspireren door Harry Styles, Adele en Olivia Rodrigo.

Jet is bezig met het schrijven van nieuwe nummers, waarmee ze uiteindelijk een album wilt uitbrengen. Door Frontstage en haar docenten heeft Jet zich kunnen ontwikkelen op het gebied van teksten schrijven, produceren en zichzelf presenteren. Ze wil zichzelf hier graag verder in bekwamen.

Jet is opgegroeid in de Bilt/Bilthoven. Ze zong al op hele jonge leeftijd, soms meer dan dat ze praatte op een dag. Ze begon met pianolessen te volgen vanaf haar 7e op de lokale muziekschool: het Kunstenhuis te de Bilt. Daar kreeg ze les van Bas Bons, een pianist en singer-songwriter, bekend van ‘de beste singer-songwriter van Nederland’. Dankzij hem heeft Jet goed leren pianospelen, hierdoor kan zij zichzelf begeleiden. Bas heeft Jet kennis laten maken met singer-songwriting en daardoor is Jet enthousiast geraakt. Naast de pianolessen heeft Jet theaterlessen gevolgd bij Masquarade, hierdoor heeft ze ontdekt dat ze theater maken leuk vindt. Na de theaterlessen heeft ze auditie gedaan voor de Music Talent Academie (MTA) bij Anita van Soest. Jet heeft daar 3 jaar met veel plezier podiumervaring opgedaan en heeft geleerd zichzelf te presenteren. Ook heeft ze hier veel samengespeeld en groepen muzikanten aangestuurd. Jet heeft o.a gespeeld in theater Figi, theater de Kom in Nieuwegein, het Weeshuis van de Kunst, het Jordan MLU en het Openbaar Lyceum Zeist.

Jet zit in 4 VWO op het Jordan MLU waar ze in een bandje speelt en in het schoolkoor meezingt. Als vervolgopleiding wilt Jet graag naar de Kleinkunst Academie.

Jet doet mee aan de voorronde van de Kunstbende 2021 in Utrecht. Het lijkt haar leuk om binnenkort weer op te treden in caféetjes of grotere poppodia (op festivals). ‘op deze manier hoop ik mensen te bereiken en te inspireren met mijn teksten.’

Jet Alink