Inschrijven

Frontstage

Inschrijven voor Frontstage

Waar moet je aan voldoen om in te schrijven?

 • Je bent tussen de 14 en 21 jaar
 • Je hebt ambitie en wilt leren

De Procedure:

Na je inschrijving hebben we een intakegesprek met je over je motivatie, je neemt deel aan een proefles, levert een demo of youtube filmpje in waarmee we een beeld vormen van je talent. De selectiecommissie beslist of je toegelaten bent en mee kunt gaan doen in Frontstage. Deze selectiecommissie bestaat uit een coach, een lid van de Frontstage Stuurgroep en iemand uit de muziekindustrie.

Het is belangrijk dat je tijd maakt voor extra lessen, opnames en de live optredens die horen binnen het Frontstage traject.

Tijdsduur: de opleidingsperiode varieert van 1 tot 2 jaar. Hierna heb je aansluiting met een vervolgtraject en kun je auditie doen voor een vervolgopleiding of voor een intakegesprek bij Popsport.

Neem contact op: info@frontstagelive.nl

Waarom Frontstage

In de wereld van de klassieke muziek en de sportwereld zijn er veel talentprogramma’s ontwikkeld en daar is inmiddels heel veel mee bereikt.

Muziekschool Backstage en Het KunstenHuis, zien beiden het belang van het ontwikkelen van alle vormen van popmuziek in de regio en hebben het initiatief genomen om een talent ontwikkelingstraject te ontwerpen.

Gezamenlijk ontwikkelen we nu het programma Frontstage, waarbij getalenteerde (jonge) mensen gestimuleerd worden om hun talent zoveel mogelijk te ontwikkelen.

Door deze lessen, workshops, opnames en optredens van Frontstage zijn er mogelijkheden om een mbo of hbo muziekopleiding te volgen of in te stromen bij het provinciaal en landelijk ontwikkelingsprogramma Popsport. Dit is afhankelijk van de aanleg en mogelijkheden van het talent.

Het doel van Frontstage

 1. Ontwerpen en inzetten van talentontwikkeling methodiek gericht op de individuele behoeften van talenten in de regio.
  2. Doorontwikkelen van basisinfrastructuur tot regionale keten van talentontwikkeling.
  3. Stimuleren van visievorming, kennisdeling en netwerkontwikkeling tussen diverse culturele partijen met betrekking tot talentontwikkeling en de meerwaarde van co-creatie.
  4. Het aantal speelplekken voor talenten vergroten.
  5. Verbeteren van aansluiting regionaal aanbod op vakopleidingen en beroepspraktijk.

Private Events