Floor Dijkstra is een 21-jarige singer-songwriter uit Utrecht. Met haar akoestische, dromerige en een tikkeltje melancholische singer-songwriter sound neemt ze de luisteraars mee in haar verhaal. Ze zit nog midden in haar ontwikkeling als artiest en gaat de zoektocht aan binnen verschillende genres om te ontdekken wat haar sound is. De focus ligt op de boodschap, tekst en hoe deze muzikaal het beste overgebracht kan worden. Ze gelooft dat muziek veel bereikt: het brengt mensen samen, het kan inspireren, opvrolijken of juist steun brengen in moeilijke tijden. “Wanneer een nummer gemaakt is krijgt het een eigen leven, het is mooi om te zien hoe verschillende interpretatie van luisteraars hieraan bijdragen”.  

Vanuit een kinderdroom is de passie en motivatie ontstaan voor het volgen van een carrière in de muziek. Floor is opgegroeid in een muzikale familie, waarin altijd veel werd gezongen. Deze invloed is tot vandaag de dag merkbaar. Vanaf de middelbare school greep ze alle kansen om op te treden. Ook tijdens haar studie psychologie kon ze de drang om muziek te maken niet van zich afschudden. Ze heeft dan ook besloten om psychologie minstens een jaar stop te zetten en zich volledig op haar passie te storten. Dit met het doel om zich als artiest en singer-songwriter verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk te schrijven, spelen, zingen, optreden en creëren.

Toen Floor erachter kwam dat, naast zingen, songwriting een manier was om haar creativiteit kwijt te kunnen, is ze hier flink mee aan de slag gegaan. In 2017 werd dit heel concreet en was ze hier doelgericht mee bezig. Haar moeder overleed dat jaar in juni. In deze heftige tijd vond ze steun in het schrijven en kon ze haar emoties vertolken naar muziek. 

De inspiratie voor haar nummers komt vanuit het echte leven en de relaties en momenten die Floor bijblijven. De focus op melodielijnen, meerstemmigheid en teksten spelen een centrale rol in haar muziek. Het doel is om luisteraars mee te nemen in haar verhaal, maar ook een gevoel van vrijheid voor eigen interpretatie te creëren. Floor laat zich graag inspireren door artiesten zoals Dermot Kennedy. De kwetsbaarheid die Dermot Kennedy laat zien in zijn muziek, ondersteund door zijn teksten en zijn integere opstelling tijdens optredens zijn aspecten die ook bij Floor te verwachten zijn. 

In 2018 ging Floor op kamers wonen in Utrecht en vanaf begin 2020 is ze zangeres van een funk-pop band. Sinds juli 2020 is Floor lid van Frontstage, een talentbegeleiding waar ze de kans krijgt om zich te ontwikkelen en deze grijpt ze met beide handen aan. Ook is Floor momenteel bezig met het opnemen van haar eigen nummers. Hierin is ze betrokken bij elk aspect en met haar kritische en perfectionistische houding zorgt ze ervoor dat ze het best mogelijke product aflevert. Daarnaast is ze bezig met het volgen van drum, gitaar en- pianolessen. Dit met als doel om zich tot een allround artiest te ontwikkelen. Ze kijkt uit naar het moment dat de maatschappij weer gaat draaien en er weer opgetreden mag worden. Floor zal dan zeker op het podium te vinden zijn. Hopelijk ziet ze jou daar!

Contactgegevens: 

Floor Dijkstra 

E-mail: floordijkstra1@hotmail.com

Tel: 06-19705485

Website: https://flugelhorn-grouse-3d8p.squarespace.com 

Instagram: https://www.instagram.com/floordijkstra__/