Biografie Endeavour

Endeavour is een 5 koppige band uit Zeist die bestaat uit zangeres Jasmijn die ook hier en daar wat gitaar meespeelt, lead gitarist Pieter, bassist Marc, keyboardspeelster Iris en drummer Philip. Endeavour onderscheidt zich door het gebruik van de instrumenten: elk instrument krijgt zijn moment in het spotlight in de door hen zelf gecomponeerde nummers. Met invloeden van bands zoals Halestorm, Within Temptation en Dream Theater pakt Endeavour het beste van de drie om hun symfonische en dynamische stijl optimaal neer te zetten.

Strijdlust, vurigheid, en vrijheid zijn duidelijk verweven in het eigen werk van Endeavour. In hun muziek kunnen de bandleden hoofd en hart legen. Frontwoman Jasmijn schrijft teksten vanuit haar eigen ervaringen in het leven en hun muziek is als een bevrijding van een onbespreekbare wervelwind aan gedachtes en emoties.

De muziek van Endeavour is een en al energie en voor de bandleden een uitlaat voor hun emoties. Donkere randjes worden met ziel en zaligheid aan het licht gebracht. De manier van ontspannen en toch alles eruit gooien is voor Endeavour onmisbaar geworden. Met temperament, wilskracht en plezier verwerken zij de gerafelde kanten van de liefde, vriendschap, familie en relaties in hun nummers. Vol in het leven staan, willen (uit)leven en vooruitstrevende kracht kenmerken deze sterke formatie.

Endeavour is vier jaar geleden begonnen als coverband, en speelde een grote verscheidenheid aan nummers binnen het hardrock genre. Endeavour telde toen, net als nu, vijf jonge energieke leden die ervaring op wilden doen in een band. Na een tijdje werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, het schrijven van eigen nummers. Vanuit die nieuwe motivatie en de mogelijkheid om de eigen creativiteit van de leden te benutten, ontplooide de muziekstijl van Endeavour zich.

Endeavour is erop gebrand om de wereld de energie van de band te laten voelen. Eind 2021 brengen zij hun eerste EP uit en volgen concerten voor alle metalheads in Nederland en daarbuiten. Endeavour heeft al een selectieplek bemachtigd bij Kunstbende Utrecht in 2020 en in 2019 wonnen ze de publieksprijs bij On Stage. Endeavour is er klaar voor!

CONTACT

Instagram: @endeavour_5 E-mail: jasmijn.vanlunteren@hotmail.com