Bente is een singer-songwriter uit Driebergen die als klein meisje begon met muziek maken naast haar moeder op de veel te hoge pianokruk. Tegenwoordig komen de ukelele en gitaar ook af en toe om de hoek kijken. Verder zingt ze en is ze net als haar opa altijd creatief bezig met alles om haar heen. Ze begon al vroeg met 

gedichten, verhalen en liedjes schrijven. 

Muziek is een uitlaatklep. Bente kan er haar emotie, en die van anderen om haar heen, in kwijt. Ze probeert dingen uit het leven duidelijker te maken voor haarzelf door het te verwerken in de noten en teksten die ze schrijft. Muziek helpt haar om antwoord te krijgen op vragen en om alles op een rijtje te zetten. Ze schreef eerst alleen voor zichzelf, maar nu helpt, inspireert en raakt ze ook anderen met haar zelfgeschreven songs. 

Bente probeert haar emotie onder ogen te zien en het zo te verwoorden dat beeld, geluid, geuren en gevoel tot leven komen. Deze denkbeeldige wereld, die maar heel soms overeenkomt met de werkelijkheid, is vaak verpakt in een lief, klein en akoestisch liedje. Maar als je goed luistert, zit er dus veel meer achter dan je denkt. De gevoelige popartiest Dodie is daarom een groot voorbeeld voor Bente, vanwege haar beeldende teksten. Bente bewondert de manier waarop ze geniet van haar optredens. 

Al is Bente een soloartiest, ze kan ook goed samenwerken met andere muzikanten. Dan begeleidt ze met de piano, zingt ze de lead en backing vocals en werkt ze samen aan nieuwe nummers.

Naast de vele optredens op haar school en bij muziekschool Backstage, trad Bente ook op in Figi. Met haar zelfverzekerde pianospel en heldere stem weet ze iedereen te ontroeren.