Bio’s

Leana van de Meent

Jet Alink

Jet Alink is een 15-jarige singer-songwriter uit Bilthoven die zichzelf begeleidt op de piano. ‘Ik wil vliegen ik wil landen, maar wel wanneer ik zelf wil’. Met deze lyric beschrijft Jet haar genre en de manier waarop ze haar luisteraars wilt inspireren. Ze schrijft in het Nederlands over maatschappelijke vraagstukken die ze op een lichtvoetige manier beantwoordt in haar muziek.

Jet laat zich inspireren door artiesten als Typhoon, omdat hij op een poëtische manier zijn teksten schrijft en hiermee de luisteraar kan meenemen in zijn verhaal. De piano begeleiding van Jet is gebaseerd op een melancholische maar ook een meeslepende sound in tegenstelling tot haar lichte teksten. Jet laat zich op instrumentale wijze inspireren door Harry Styles, Adele en Olivia Rodrigo.

Jet is bezig met het schrijven van nieuwe nummers, waarmee ze uiteindelijk een album wilt uitbrengen. Door Frontstage en haar docenten heeft Jet zich kunnen ontwikkelen op het gebied van teksten schrijven, produceren en zichzelf presenteren. Ze wil zichzelf hier graag verder in bekwamen.

Jet is opgegroeid in de Bilt/Bilthoven. Ze zong al op hele jonge leeftijd, soms meer dan dat ze praatte op een dag. Ze begon met pianolessen te volgen vanaf haar 7e op de lokale muziekschool: het Kunstenhuis te de Bilt. Daar kreeg ze les van Bas Bons, een pianist en singer-songwriter, bekend van ‘de beste singer-songwriter van Nederland’. Dankzij hem heeft Jet goed leren pianospelen, hierdoor kan zij zichzelf begeleiden. Bas heeft Jet kennis laten maken met singer-songwriting en daardoor is Jet enthousiast geraakt. Naast de pianolessen heeft Jet theaterlessen gevolgd bij Masquarade, hierdoor heeft ze ontdekt dat ze theater maken leuk vindt. Na de theaterlessen heeft ze auditie gedaan voor de Music Talent Academie (MTA) bij Anita van Soest. Jet heeft daar 3 jaar met veel plezier podiumervaring opgedaan en heeft geleerd zichzelf te presenteren. Ook heeft ze hier veel samengespeeld en groepen muzikanten aangestuurd. Jet heeft o.a gespeeld in theater Figi, theater de Kom in Nieuwegein, het Weeshuis van de Kunst, het Jordan MLU en het Openbaar Lyceum Zeist.

Jet zit in 4 VWO op het Jordan MLU waar ze in een bandje speelt en in het schoolkoor meezingt. Als vervolgopleiding wilt Jet graag naar de Kleinkunst Academie.

Jet doet mee aan de voorronde van de Kunstbende 2021 in Utrecht. Het lijkt haar leuk om binnenkort weer op te treden in caféetjes of grotere poppodia (op festivals). ‘op deze manier hoop ik mensen te bereiken en te inspireren met mijn teksten.’

Jet Alink

Blue Monday

Blue Monday is een vierkoppige band uit de omgeving van Utrecht, bestaande uit Noa Blom (zang), Emile Eijndhoven (gitaar), Milan van Hulzen (bas), en Juul Nagesser (drum). De band brengt een atmosfeer met zich mee die je van een blauwe maandag kan verwachten; de combinatie van sterke vocalen, melancholische teksten en dromerige gitaren geeft de band een spookachtig doch dansbaar geluid van softe rock met duidelijke pop invloeden, waarmee ze met hun expressieve zangeres en energieke liveshows al menig mens hebben betoverd.

Blue Monday Ben Houdijk FrontstageFrontstage

Susan

Susan

Susan van de Weerdhof is een 21-jarige singer-songwriter uit Zeist. Ze begeleidt zichzelf op piano en creëert met haar melodie en teksten een kritische droomwereld. Haar studie Interdisciplinaire sociale wetenschap is een grote inspiratiebron voor haar, waar ze kritisch reflecteert op hedendaagse problematiek. Genderongelijkheid, discriminatie en andere maatschappelijke vraagstukken komen lang in haar vaak cryptische teksten. Persoonlijke thema’s zoals liefde komen ook regelmatig voorbij. Hierdoor heeft Susan een breed repertoire dat verrassend blijft voor de luisteraar.

Hugo

Hugo

Rapper Hugo Lindeboom is 16 jaar en komt uit Bilthoven. Hij is al een aantal jaren bezig met rappen, eerst op zijn zolderkamer, met vrienden en op school en sinds een aantal maanden binnen Frontstage. Hugo ontwikkelt zich snel en is op weg om professioneel rapper te worden. Hij schrijft zijn teksten zelf en laat zich daarvoor inspireren door alles wat hij om zich heen ziet en meemaakt. Hij luistert graag naar muziek, haalt daar inspiratie uit en volgt ook vooral dat wat in hem opkomt. Hij laat zich graag inspireren door rappers als D-Double, Josylvio en Sven Alias. Hugo is een rapper met verrassende en snelle teksten, een pittige flow en verschillende soorten beats.

Endeavour

Biografie Endeavour

Endeavour is een 5 koppige band uit Zeist die bestaat uit zangeres Jasmijn die ook hier en daar wat gitaar meespeelt, lead gitarist Pieter, bassist Marc, keyboardspeelster Iris en drummer Philip. Endeavour onderscheidt zich door het gebruik van de instrumenten: elk instrument krijgt zijn moment in het spotlight in de door hen zelf gecomponeerde nummers. Met invloeden van bands zoals Halestorm, Within Temptation en Dream Theater pakt Endeavour het beste van de drie om hun symfonische en dynamische stijl optimaal neer te zetten.

Strijdlust, vurigheid, en vrijheid zijn duidelijk verweven in het eigen werk van Endeavour. In hun muziek kunnen de bandleden hoofd en hart legen. Frontwoman Jasmijn schrijft teksten vanuit haar eigen ervaringen in het leven en hun muziek is als een bevrijding van een onbespreekbare wervelwind aan gedachtes en emoties.

De muziek van Endeavour is een en al energie en voor de bandleden een uitlaat voor hun emoties. Donkere randjes worden met ziel en zaligheid aan het licht gebracht. De manier van ontspannen en toch alles eruit gooien is voor Endeavour onmisbaar geworden. Met temperament, wilskracht en plezier verwerken zij de gerafelde kanten van de liefde, vriendschap, familie en relaties in hun nummers. Vol in het leven staan, willen (uit)leven en vooruitstrevende kracht kenmerken deze sterke formatie.

Endeavour is vier jaar geleden begonnen als coverband, en speelde een grote verscheidenheid aan nummers binnen het hardrock genre. Endeavour telde toen, net als nu, vijf jonge energieke leden die ervaring op wilden doen in een band. Na een tijdje werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, het schrijven van eigen nummers. Vanuit die nieuwe motivatie en de mogelijkheid om de eigen creativiteit van de leden te benutten, ontplooide de muziekstijl van Endeavour zich.

Endeavour is erop gebrand om de wereld de energie van de band te laten voelen. Eind 2021 brengen zij hun eerste EP uit en volgen concerten voor alle metalheads in Nederland en daarbuiten. Endeavour heeft al een selectieplek bemachtigd bij Kunstbende Utrecht in 2020 en in 2019 wonnen ze de publieksprijs bij On Stage. Endeavour is er klaar voor!

CONTACT

Instagram: @endeavour_5 E-mail: jasmijn.vanlunteren@hotmail.com

Nadine Rijpkema

Geen standaard songwriter

WIE IS NADINE? Iedereen heeft wel eens een vraag die niet te beantwoorden is. Liedschrijver en jonge filosofe Nadine heeft er dagelijks wel honderden. Een antwoord op een van deze vragen krijgt ze bijna nooit, maar met behulp van haar muziek neemt ze haar publiek mee in haar gedachtengang. Kan zij iemand in de zaal voor haar laten antwoorden? Rond regio Utrecht is zij regelmatig te zien in intieme zalen of buitenpodia waar iedereen die luistert op een muzikale manier aan het denken wordt gezet.

DOEL EN INSPIRATIE Tegenwoordig lijkt volgens Nadine iedereens bezigheid een resultaat van ontevredenheid: iets wat Nadine juist zo min mogelijk een rol laat spelen. Geïnspireerd door Spinvis’ oog voor het doorsnee echtpaar dat naast hem woont, en het geluk dat Jack Johnson haalt uit zijn dagelijkse ontbijt, zet Nadine in haar muziek vraagtekens bij dingen die je eigenlijk al bijna niet meer opvallen. Deze vragen brengt ze onder woorden door te knutselen met taal, spiekend bij artiesten zoals Maarten van Roosendaal en Raymond Van Het Groenewoud. In plaats van op papier zet ze deze teksten om in swingende bossa nova jazz met een vleugje folk op haar geliefde gitaar. Hier doorheen rijgt ze melodielijnen die je kunnen doen denken aan werken van Eefje de Visser en geven soms een kleine knipoog naar The Beach Boys.

PROJECTEN EN TOEKOMST Nadine heeft al een aantal sfeervolle, ontnuchterende nummers en is nu bezig met een serie nummers rond het thema ‘vooroordelen’. Dit is iets waar zijzelf maar vaak ook haar luisteraars tegenaan lopen. Ze motiveert haar publiek om niet alleen bij alledaagse dingen, maar ook bij alle mensen over wie je een oordeel schept even stil te staan. In de toekomst zal ze deze boodschap zoveel mogelijk naar de buitenwereld over te brengen op podia in regio Zeist en Utrecht, maar zal dit binnenkort ook doen bij talentenjacht Kunstbende.

SOCIALS EN CONTACT Om bij te houden waar Nadine binnenkort speelt kan je haar op Instagram volgen op @nadinemoetjezien : hier houdt ze je wekelijks op de hoogte en kan je naast eigen muziek ook covers beluisteren van nummers die haar inspireren. Voor contact of boekingen kan je haar via Instagram een bericht sturen, of haar benaderen door een mail te sturen naar rypkema.nadine@gmail.com. Nadine kijkt er naar uit om weer van start te gaan en jou, jong of oud, met nieuwe nummers te inspireren. Kom gezellig kijken maar houd je oren goed gespitst: niets is wat het lijkt.

Lars Doornkamp

Lars is een singer-songwriter uit Austerlitz die zichzelf begeleid op gitaar. Zijn muziek is geïnspireerd door bijvoorbeeld de vernieuwende denkwijze van de band Queen en het gevoel die de zanger Freddie Mercury in de liedjes legt. Lars maakt muziek waarmee hij graag mensen wil raken. “Ik wil graag dat mensen zich ergens in mijn muziek kunnen vinden ook al zijn het niet dingen die zij zelf hebben beleefd.” 

Lars maakt muziek omdat hij daar zijn gevoelens in kan leggen en zijn werk van wil maken. Later wil hij graag een opleiding gaan doen aan het conservatorium. “Ik hoop met mijn muziek mensen te raken en een gevoel te geven dat altijd bij ze blijft.” 

Lars schrijft hele persoonlijke muziek, die meestal gaat over het echte leven. Zijn sound is gebaseerd op rustige- en soms iets meer uptempo ballads. De manier waarop Lars zingt is alsof hij een verhaal vertelt en hier veel gevoel in legt. Hij is beïnvloed door artiesten als: Freddie Mercury, Billie Eilish, Eric Clapton en Phil Collins.

Lars is druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers en wil hier uiteindelijk een album mee uitbrengen. Door aan Frontstage mee te doen wil hij zich verder ontwikkelen om steeds beter te worden in het schrijven van nieuwe nummers en het produceren ervan. 

Lars is opgegroeid in het dorpje Austerlitz in de Utrechtse Heuvelrug. Hij heeft vanaf zijn vierde gitaarles van Erik Visser, bekend van de band Flairck. “Erik heeft mij alles geleerd van gitaar basics. Dankzij hem kan ik nu gitaar spelen zoals je het vandaag de dag hoort.” In dit dorpje heeft hij de meeste onderwerpen van zijn muziek beleefd. Hij begon wel al eerder met zingen. Vroeger woonde hij in Soesterberg en zong in de auto liedjes van John Denver en Adele. “Natuurlijk niet perfect, ik was pas 2 en sprak nog geen Engels.” Lars drumt ook in een band “The 6 sounds” en begon met drummen voor de TV in Soesterberg waar hij eerst woonde. Hij drumde dan mee op een opname van een concert van de band Live en op het liedje In The Air Tonight van Phil Collins. Op zijn 7de kreeg hij drumles van een bevriende drummer en later bij muziekschool Backstage.

Lars heeft in zijn dorp samen met Jim van Der Zee (winnaar van de Voice of Holland 2018) opgetreden op het dorpsplein van Austerlitz. Ze speelden samen het liedje Vincent van Don Mclean. Voor Jim mee deed met de Voice heeft hij Lars een tijdje lesgegeven bij afwezigheid van Erik. Lars heeft ook de Talenten jacht “de Anton Awards” op zijn school (de Breul) gewonnen in zijn brugklas jaar. Verder heeft hij nog 2x in het Beauforthuis(Open Bak en Beste NL song), 1x in de Peppel en 1x in theater Figi(Kunstbende) gestaan. 

Lars gaat in september meedoen aan “Struinen door de Tuinen” waarbij hij in 3 willekeurige tuinen van mensen uit Zeist (die zich daarvoor hebben opgegeven) gaat optreden. In oktober gaat hij meedoen aan de voorronde van de Kunstbende Utrecht. “Ik hoop dit jaar meer optredens te gaan doen en mensen met mijn muziek te laten kennismaken”.

Lars Doornkamp

larsdoornkamp@gmail.com

https://www.facebook.com/lars.doornkamp.58

https://www.instagram.com/doornkamplars/

Contact:

Marco Doornkamp

doornkampm@gmail.com

0654693232

Floor Dijkstra

Floor Dijkstra is een 21-jarige singer-songwriter uit Utrecht. Met haar akoestische, dromerige en een tikkeltje melancholische singer-songwriter sound neemt ze de luisteraars mee in haar verhaal. Ze zit nog midden in haar ontwikkeling als artiest en gaat de zoektocht aan binnen verschillende genres om te ontdekken wat haar sound is. De focus ligt op de boodschap, tekst en hoe deze muzikaal het beste overgebracht kan worden. Ze gelooft dat muziek veel bereikt: het brengt mensen samen, het kan inspireren, opvrolijken of juist steun brengen in moeilijke tijden. “Wanneer een nummer gemaakt is krijgt het een eigen leven, het is mooi om te zien hoe verschillende interpretatie van luisteraars hieraan bijdragen”.  

Vanuit een kinderdroom is de passie en motivatie ontstaan voor het volgen van een carrière in de muziek. Floor is opgegroeid in een muzikale familie, waarin altijd veel werd gezongen. Deze invloed is tot vandaag de dag merkbaar. Vanaf de middelbare school greep ze alle kansen om op te treden. Ook tijdens haar studie psychologie kon ze de drang om muziek te maken niet van zich afschudden. Ze heeft dan ook besloten om psychologie minstens een jaar stop te zetten en zich volledig op haar passie te storten. Dit met het doel om zich als artiest en singer-songwriter verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk te schrijven, spelen, zingen, optreden en creëren.

Toen Floor erachter kwam dat, naast zingen, songwriting een manier was om haar creativiteit kwijt te kunnen, is ze hier flink mee aan de slag gegaan. In 2017 werd dit heel concreet en was ze hier doelgericht mee bezig. Haar moeder overleed dat jaar in juni. In deze heftige tijd vond ze steun in het schrijven en kon ze haar emoties vertolken naar muziek. 

De inspiratie voor haar nummers komt vanuit het echte leven en de relaties en momenten die Floor bijblijven. De focus op melodielijnen, meerstemmigheid en teksten spelen een centrale rol in haar muziek. Het doel is om luisteraars mee te nemen in haar verhaal, maar ook een gevoel van vrijheid voor eigen interpretatie te creëren. Floor laat zich graag inspireren door artiesten zoals Dermot Kennedy. De kwetsbaarheid die Dermot Kennedy laat zien in zijn muziek, ondersteund door zijn teksten en zijn integere opstelling tijdens optredens zijn aspecten die ook bij Floor te verwachten zijn. 

In 2018 ging Floor op kamers wonen in Utrecht en vanaf begin 2020 is ze zangeres van een funk-pop band. Sinds juli 2020 is Floor lid van Frontstage, een talentbegeleiding waar ze de kans krijgt om zich te ontwikkelen en deze grijpt ze met beide handen aan. Ook is Floor momenteel bezig met het opnemen van haar eigen nummers. Hierin is ze betrokken bij elk aspect en met haar kritische en perfectionistische houding zorgt ze ervoor dat ze het best mogelijke product aflevert. Daarnaast is ze bezig met het volgen van drum, gitaar en- pianolessen. Dit met als doel om zich tot een allround artiest te ontwikkelen. Ze kijkt uit naar het moment dat de maatschappij weer gaat draaien en er weer opgetreden mag worden. Floor zal dan zeker op het podium te vinden zijn. Hopelijk ziet ze jou daar!

Contactgegevens: 

Floor Dijkstra 

E-mail: floordijkstra1@hotmail.com

Tel: 06-19705485

Website: https://flugelhorn-grouse-3d8p.squarespace.com 

Instagram: https://www.instagram.com/floordijkstra__/ 

Half Centaur

Half Centaur gebruikt muziek om maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen als emancipatie en zelfreflectie te confronteren middels gedetailleerde atmosferen in een gestructureerd-format. Geïnspireerd door de thematische transparantie van The 1975, de intensiteit van Nothing But Thieves en de sfeervolle leegte van James Blake zijn de vier mannen uit Zeist een EP aan het opnemen. De luisteraar wordt hierin meegenomen in een reis door het hoofd van frontman Daan, die een reflecterende blik werpt op zijn eigen leven en de wereld om hem heen. Half Centaur is als een net-ontkiemde zonnebloem die zijn weg naar boven heeft ingezet. Bloei is gaande, maak het mee. 

Muziek bleek al snel het ideale medium te zijn waarmee de band zichzelf kan uiten. De instrumenten bieden een uitvlucht van het hedendaagse, maar zijn ook hulpmiddelen om persoonlijke kwellingen en frustraties te verwerken. Ook zorgt de muziek voor gemeenschap tussen de bandleden en luisteraars: niemand staat er alleen voor.

In eerste instantie maakte Half Centaur muziek in een ‘old-school’ bandopstelling. Gitaar, basgitaar, drums en zang waren de instrumenten waarmee stuwende, zwevende rock geschreven werd. De single ‘Release’ was voor de band een eerste kennismaking met de intersectie tussen deze traditionele opstelling en het gebruik van elektronische geluiden. 

Op de aanstaande EP is de band hier verder ingedoken en is er een onverwachte mix van invloeden te horen. Er wordt geflirt met trap, hiphop, ratelende sub-basses en verknipte/vervormde vocalen. Zware pianogeluiden en Radiohead-achtige arpeggios kondigen een duidelijk andere richting aan. 

Na een gekunstelde samenstelling door Muziekschool Backstage werd de band al snel een hechte eenheid die vriendschap en saamhorigheid vond bij het maken van muziek. Geïnspireerd door het gemeenschappelijke doel, WERELDDOMINATIE, is het viertal nu al vier jaar op weg om hun grootse plannen te verwezenlijken. 😀 

Nu er niet opgetreden kan worden is de band actief op sociale media om zich te uiten. Wekelijks posten ze een video op hun YouTube-kanaal om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Zodra de maatregelen omtrent corona optredens weer toestaan, gaat de band op tour door Nederland om de EP te promoten, die parallel met deze tour uitgebracht zal worden.  CONTACT – Jitse Wallenburg, boeker en contactpersoon.

E-mail: officialhalfcentaur@gmail.com

Tel: 06-34786526

Instagram: @halfcentaurofficial

Contact

Contact 

Follow Me